Hur vi skola skapa en segregerad skola

2014-09-18

Publicerad i Östran 18 sept

Socialdemokraterna har funnit en i deras anda bra lösning för att skaffa skolplatser för de nyanlända flyktingbarn som väntas komma till Nybro – att placera samtliga på Ljunghaga, detta på säkert avstånd från svenska elever. Detta samtidigt som Transtorpskolan avvecklas på grund av ett påhittat för lågt elevantal och en skola i Fagerslätten förväntas sakna platser redan om två år. Detta samtidigt som kostnaderna för Paradisskolan skenar iväg.

Vill man skapa en segregerad skola är detta en underbar lösning, annars inte. Vi i Kommunistiska partiet föreslår att kommunen omedelbart omprövar beslutet om nedläggning av Transtorpskolan då BEHOVEN radikalt har ändrats.

Jocke Nyström, Kommunistiska partiet Nybro
Johan Karlsson, Kommunistiska partiet Nybro