Slutreplik till Dahlström

2014-09-08

Publicerad i Östran 8 sept

Vi i Kommunistiska partiet kan notera att minnet inte är Hans Dahlströms starkaste sida. Dahlström förklarade för inte alltför länge sen att han vägrar debattera med kommunister, vilket han dock numera gör för fullt, om än bara på insändarsidorna. Alltid något - att vägra ta debatten är ju faktiskt inget annat än dagisnivå.

Det här med protestlistan mot utförsäljningen har vi redan ältat i tidigare insändare med Dahlström. Vi har också tidigare påpekat att det är ett mycket fult trick av honom att försöka måla upp hela utförsäljningsmotståndet som kommunistiskt, dvs att över 1000 Nybrobor skulle vara kommunister. Det vore i och för sig trevligt, men överensstämmer knappast med verkligheten i dagsläget, och vi tror inte det uppskattas av alla dessa människor.

Men vi kommunister gick i fronten för utförsäljningsmotståndet, precis som vi gjorde i torgparkeringsfrågan, då det är vår plikt att organisera arbetarklassen mot de från folket avhängda översittarpolitikerna när de lägger arbetarfientliga förslag. Vi står, till skillnad från sossarna, alltid på folket sida! Men vi tar inte åt oss hela äran av utförsäljningensmotståndet. Även om vi spred protestlistan och gav riktlinjer så var det Nybros invånare själva som tog tag i saken – precis som det skall vara i en fungerande demokrati! - genom att ställa Nybros utförsäljningspolitiker mot väggen i media, kommunhuset, kommunfullmäktige och framför allt på ett mäktig torgmöte som sossarna trots sin närvaro valde att avvika ifrån istället för att lyssna på folkets kritik.

Vi kommunister har alltid sagt - och lever efter principen - ”lär av historien!”. Vi behöver därför ingen historielektion av en gaggig reaktionär som Hans Dahlström, men vi har förstått att han inte lever efter samma princip.

Som Nybros största utförsäljningsivrare gjorde sig Dahlström mycket impopulär bland Nybros invånare, i synnerhet bland NBAB:s hyresgäster och Hyresgästföreningens medlemmar. Vid ett kommunfullmäktigemöte försökte han tom ge sken av att vara någon slags talesman för PRO, vilket verkligen inte uppskattades av deras medlemskår. När man så totalt gjort bort sig så verkar Dahlström tro att lite hets mot kommunisterna ska ge honom folkets sympatier tillbaks igen. Eller åtminstone borgarnas. Huruvida det går hem eller ej låter vi vara osagt. Men vi kan konstatera att denna hets, tillsammans med Dahlströms totala avsaknad av så väl självkritik som kritik mot sitt partis samarbete med det parti som mest nedmonterar Sveriges välfärd – Moderaterna - gör Dahlström till Nybros just nu mest reaktionäre politiker.

Och ska vi prata partihistoria så hittar han nog inga ”lik i garderoben” hos oss kommunister. Genom historien av socialdemokratiska regeringar finner man dock en mycket smutsig byk, ibland med en tydlig brun nyans:

Upprättande av svenska koncentrationsläger under andra världskriget, där man fängslade kommunister och vänsterfolk för att vi var de enda som vågade säga sanningen om Hitler.
Nyheten om åsiktsregistreringar av vänsterfolk tack vare avslöjandet av IB-affären. Tvångssteriliseringar.
Och nu senast Saudi-affären och vapenexport till vidriga diktaturer.
Listan kan göras längre.

Man kanske ska städa upp framför sin egen dörr först innan man hytter med fingret åt andra...?

Johan Karlsson, Kommunistiska partiet