Överklassfjäsk som står Nybrobor dyrt

2016-06-10

Publicerad i Östran 13 juni.

Jag läser i Östra Småland den 7 juni att Nybros kommunchef Jan Darrell skickar iväg ett antal tjänstemän och politiker i Nybro till överklassjippot i Almedalsveckan i början av juli, till priset av 35 000kr. Visst tycker vi kommunister att Nybro ska dela med sig till övriga Sverige om hur man når toppen på skolrankingen, sådana erfarenheter skall självklart spridas, men vi ser definitivt bättre forum att sprida dessa på än den ekonomiska, politiska och mediala maktens sommarmarknad, Almedalen. Det är en vecka när politiker, journalister, byråkrater och kapitalister dansar tätt tillsammans ivrigt uppassade av trutsmörjda pr-agenter och andra lobbyister. Kalaset betalas till stor del av storföretagen, som givetvis räknar med att få valuta för pengarna under resten av årets veckor. Vi tycker helt enkelt inte att Nybro kommun ska sluta upp i detta som komikern Soran Ismail kallade ”ryggdunkarnas och de osunda relationernas högborg”.

Framför allt tycker vi inte att kommunens invånare ska betala notan för detta överklassfjäskeri och föreslår istället att Jan Darrell finansierar resan på egen hand eftersom det måste klassas som ett särintresse frånskilt kommunens arbetarfolk, då vi inte ser hur denna resa gagnar dem. Det finns inga erfarenheter om arbetarpolitik att hämta i Almedalen förutom möjligen klasshat över att ha skådat Sveriges mest osmakliga dans kring maktelitens köttgryta.

Om inte annat kan ju alltid Christina Davidsson (c) finansiera resan själv genom sin månadslön på 54 900 för att visa en god vilja gentemot kommuninvånarna. Det som blir över av lönen motsvarar en månadslön för många av de arbetare som bär upp denna kommun. Låt det bli en praktikmånad i hur det är att vara proletär.

Johan Karlsson,
Kommunistiska partiet