Nej till Nato

2016-07-21

Publicerad 22 juli 2016 i Östran.

Förlängt Aktuellt p.g.a. terrordåd i Nice. Det har varit närmare 2000 terrordåd i Irak sen USA, Frankrike och Storbritannien bombade sönder landet.

Ungefär 30 procent av de cirka 26 500 bombflygningarna över Irak genomfördes av franska flygplan. Inte en enda förlängd sändning om hur Irak ska kunna skydda sig mot terrordåd. Förresten hur ska Libyen och Afghanistan kunna skydda sig mot all terror som genomförts både från västerländska och saudiska legosoldater under förevändning av att ”bekämpa” eller försvara olika jihadistiska grupperingar?

Inga förlängda program om det. Fler svenska soldater ska skickas till Syrien för att försvara eller bekämpa vad? Berätta någon... Är det IS eller är det den syriska regeringen som ska bekämpas eller förhindras att återta sina oljekällor? Alltså de krafter som i mer än 5 år har gjort det hårdaste jobbet och offrat mest i kampen mot de terrorister som påstås ligga bakom dåden i Frankrike.

Är det jag som är cynisk eller är det hycklarna på SVT?

Alltså stoppa krigssvineriet så kanske allt detta slutar, vilka som nu håller på med det.

Vem tjänar på det brukar jag fråga? Vilka krig tänker de starta med detta som motiv?

Hur många hundratusen ska de döda i nästa krig? Människor som bara kommer att värderas till bråkdelen av människorna i Frankrike. Människor som förmodligen inte kommer att bevärdigas ett förlängt Aktuellt utom möjligen för att jubla över mördarnas framgångar som man gjorde under Irakkrigen.

Nej till Nato!

Pierre Stjernfeldt
Kommunistiska partiet