Nej till nybygge åt Linnéuniversitetet

2011-04-15

Refuserad av Barometern och Östran.

Rektor Hwang önskar nya sjönära lokaler till Linneuniversitetet. Det kommer t o m att bli billigare säger Hwang och hemligstämplar utredningen som skulle visat detta. Hans önskemål förvånar oss inte. Vi minns hans tidigare agerande, i alltifrån möbelinköp till personalpolitik som knappast gett oss en bild av en rektor som sätter ödmjukhet, öppenhet eller flärdfrihet högst på agendan.

Att däremot hela kommunfullmäktige, med undantag av det rasistiska SD, lägger sig platt för rektorns begäran förvånar oss faktiskt en aning. Visst, vi har sett hur maktkåtheten fått V att både i Kalmar kommunfullmäktige och i riksdagshuset kasta all vänsterpolitik åt sidan och sluta upp bakom nedskärningspolitik och bombhöger.

När nu hela det politiska etablissemanget tydligt och klart talar om för Kalmars befolkning att det finns pengar att bygga för och mark att bygga på så blir frågan: Vad är bäst att bygga?

Vi i Kommunistiska Partiet vill föra en vänsterpolitik till 100%. Därför uppmanar vi Kalmars ungdomar, studenter och normalinkomsttagare: Kräv att det byggs bra, billiga och ändamålsenliga hyresrätter, subventionerade med minst samma summor som man tänkt bidrag med till rektor Hwangs bygge. På så sätt slipper centrala delarna av Kalmar att bli ett reservat för överklassen. Även ungdomar, utan rika föräldrar, ges möjlighet att skaffa sig ett eget boende. Bostadssituationen för studerande ungdom förbättras. Kommunen slipper att stå med en massa tomma lokaler på Malmen. Universitetet kan använda sin budget till forskning och utbildning istället för flådiga lokaler.

Till sist skulle vi nog, för att inte verka ogina, kunna tänka oss ett litet saltvattens-akvarium med tillhörande enkel bordfläkt till rektor Hwang, för att åtminstone ge en illusion om hav och salta vindar. Till Kalmars vänsterpolitiker ger vi rött kort inför inför nästa val!

Gunnar Axelsson, Kommunistiska Partiet