Rött kort åt politikerna

2011-05-30

Publicerad i Barometern 31 maj. Refuserad av Östran.

Så var det dags igen! Ytterligare en representant för överklassen, med lön och förmåner som majoriteten av landets befolkning inte ens kan drömma om, skall försörjas av allmänna medel under två år utan att behöva arbeta. Detta efter att han själv sagt upp sig med omedelbar verkan! Orsak: Media har på ett förtjänstfullt sätt avslöjat hur han behandlat de som utför ett samhällsnyttigt arbete när de tar hand om våra sopor och håller rent i vårt samhälle.

Som tack för ett väl utfört arbete har renhållningsarbetarna fått en dålig löneutveckling och försämrade arbetsvillkor. Genom sin attityd i allmänhet till de anställda har arbetsmiljön försämrats till den grad att Kommunhälsan ansåg att det måste göras en arbetsmiljöutredning. Och som krydda på moset har förvaltningschefen förberett för en privatisering av renhållningen som skulle innebära stora försämringar för de anställda. Vi säger bara tågkaos, elpriser, apoteksköer; se där lite av följderna av de privatiseringar som hittills drabbat oss. Skall vi nu behöva lägga till sopkaos också?

Det mest pinsamma är dock att detta händer i en förvaltning styrd av de sk rödgröna. Partier som inför val, 1 maj och andra högtidliga tillfällen säger sig företräda arbetare och vanligt folk. Möjligheten att få sitta med runt maktens köttgrytor förblindar tydligen totalt och får den politiska kompassen att snurra 180 grader.

Vi i Kommunistiska Partiet uppmanar arbetare och vanligt folk att högljutt protestera mot att det är de människor som bär upp samhället som alltid skall drabbas medan de som lever gott på vårt arbete och våra skatter alltid skall gynnas.

Stoppa privatiseringsförberedelserna av renhållningen!
Vik ihop förvaltningschefens fallskärm!
Rött kort åt de ansvariga politikerna!

Gunnar Axelsson, Kommunistiska Partiet