Stoppa bidragen till överklassen!

2011-08-21

Publicerad i Nybro Tidning 26 augusti. Refuserad av Barometern och Östran.

Så var det dags igen. Ytterligare en verksamhetschef som skall försörjas av oss nybrobor efter att han fått gå från sitt arbete med omedelbar verkan. 2,6 miljoner utan att lyfta ett finger som motprestation! Här är det snabba beslut i de politiska styrelserummen. Ingen av de folkvalda i styrelsen reserverar sig eller manar nybroborna till protest. Nu fattas det inga pengar. Nu måste vi inte spara och vända på slantarna.

Hur kan ni politiker som är med och bestämmer om sådana här extremt förmånliga fallskärmar till redan gynnade höginkomsttagare - 67000 kr/mån - se ensamstående föräldrar, arbetslösa, förtidspensionärer, sjukskrivna, lågavlönade kommunalanställda samt pensionärer i ögonen och samtidigt säga att det inte finns några pengar när de kräver bättre villkor?

VD:n för Nybro Elnät är tyvärr inget undantag. Runt om i Sverige kan vi se hur överklassen tillåtits sko sig genom utförsäljning av vår gemensamma egendom,sänkta skatter, extrema löner, generösa skattebidrag som Rut och Rot mm, mm. Å andra sidan jagas de som har minst med blåslampa av överheten. Över de fattige skall piskan vina för att han skall arbeta mer, medan den rike skall gödas tycks tidens devis vara.

Vi i Kommunistiska Partiet, Nybro, sitter ej med i de politiska finrummen. Men ute bland arbetare och vanligt folk i bostadsområden och på gator och torg försöker vi efter bästa förmåga sprida tanken att en annan ordning är möjlig. Där vi använder våra gemensamma rikedomar till att underlätta livet för vanligt folk. Där ingen tillåts att sko sig på någon annan.
Vi uppmanar samtidigt till protest! Samla namn bland arbetskamrater, skriv insändare, ställ de ansvariga mot väggen!

Gör din röst hörd!

Markus Syrjälä
Johan Karlsson
Erika Berggren
Andreas Lagerberg
Gunnar Axelsson
Kommunistiska Partiet, Nybro