Stoppa överklassens bidragsutnyttjande!

2011-03-08

Refuserad av Barometern och Östran.

Rutavdraget är subventionerad hemtjänst åt överklassen. Våra skattepengar går till städning av rika människors hus och lägenheter. Samtidigt går hemtjänstpersonalen på knäna. Politikerna säger att det inte finns pengar till att hjälpa de gamla. Men till Rutavdraget finns det pengar! Utan någon som helst behovsprövning kan de med tjocka plånböcker få poolen städad och gräset klippt. Till helgen hyrs en kock från lämplig lyxrestaurang för att laga en avdragsgill gourmetmiddag.

Högern hävdar att Rut gynnar jämställdheten. Struntprat säger vi! Städerskan, vårdbiträdet, barnsköterskan, kassörskan och andra lågavlönade arbetarkvinnor har inte råd att betala för privat städning, läxhjälp till barnen eller snöskottning.

Det är dags att kräva tillbaka de pengar som överklassen har tagit genom enorma chefslöner inom både privat och offentlig sektor, bonusar och fallskärmar samt hutlösa aktieutdelningar medan arbetares och vanligt folks löner hållits tillbaka.

Vi i Kommunistiska Partiet firar arbetarkvinnans dag, 8 mars, med att kräva: Inför sex timmars arbetsdag med bibehållen lön! Bygg ut den offentliga sektorn där välfärdsjobben skall finnas!

Gunnar Axelsson, Kommunistiska Partiet Nybro