Att skita i det blå skåpet

2012-11-21

Publicerad i Östran 21 nov, Nybro tidning 29 nov

Vänsterpartiet i Nybro har åter igen lyft kravet på sänkta arvoden för kommunpolitikerna. Ett krav som även Centerpartiet driver, utan någon större trovärdighet dock. Att slå ett slag för sänkta arvoden på kommunnivå, samtidigt som man ställer sig totalt okritiska till att ha Sveriges högst avlönade politiker som partiledare på riksdagsnivå, är minst sagt att skita i det blå skåpet. Snarare är det väl uttrycket ”surt sa räven” som gäller i Cs fall efter den tappade kommunalrådsposten till M.

Ett av Vänsterpartiets argument till sänkta arvoden är att det behövs mer tilltro till partipolitiken. Något som vi kommunister håller med om, men samtidigt anser att V inte är bidragande till när man inte framfört någon kritik alls till att partikamraterna i Kalmar var de som tillsammans med sossarna drev igenom beslutet om höjda arvoden till Kalmarpolitikerna. Detta har vi i en tidigare insändare påpekat för V utan något svar. Nybrovänstern är väl ej heller så trovärdiga när det var först efter att man fått nobben av S och blivit av med sin arvoderade viceordförande post som man blev kritiska till höga arvoden. Inte heller hörde vi några protester från Nybro när V i Kalmar nyligen röstade för utförsäljningen av allmännyttiga äldreboenden och lägenheter till Rikshem, ett av Sveriges största privata bostadsbolag.

Att vänsterpartisterna i Nybro, framför allt med en ledamot i centrala partistyrelsen, tiger om detta tyder på ett djupt splittrat parti i sin helhet som valt att gå sossarnas väg som budgetslavar, som väljer att förvalta samhället inom de kapitalistiska ramarna. Med detta i åtanke undrar vi om V driver kravet om sänkta arvoden med ärlig avsikt eller om dom bara är ute efter att fiska valröster?
Kommunistiska partiet Kalmar/Nybro är självklart motståndare till de höga arvodena i Nybro och Kalmar liksom vi är till alla överklassförmåner. Som en grundläggande socialistisk princip har vi inskrivet i våra partistadgar att ingen med förtroendeuppdrag får tjäna mer än en genomsnittlig arbetarlön och alla former av privilegier måste bannlysas och detta efterlevs av våra förtroendevalda på de orter runt om landet där vi har mandat. Minns detta i valtider, kära kommuninvånare.

Johan Karlsson (K)
Jocke Nyström (K)
Erika Berggren (K)
Markus Syrjälä (K)
Gunnar Axelsson (K)