Sälj inte ut kommunal egendom i Nybro

2012-12-20

Publicerad i Nybro tidning 27 dec och Östran 22 dec

Nu går socialdemokrater, moderater och centerpartister åter hand i hand och vill sälja ut kommunal egendom. Det handlar om Mejeriet (som är en en välfungerande verksamhet i bra lokaler med satsade kommunala medel för att få den bra med scen osv), kommunhuset, Ria som kommunen nyligen köpt osv.

Snacka om kortsiktiga lösningar som kommer att leda till det som alltid sker när kommunal verksamhet flyttas över till privat regi; man mister kontrollen över sitt eget (vårt) ägande och lämnar det vind för våg till riskkapitalister som inte har någon annan ambition än kortsiktiga vinstintressen. Den dag hyran höjs och vi inte har råd att betala – grattis! Alla de överbetalda tjänstemännen får hitta nya lokaler.

Vi som kommuninvånare måste agera mot detta vansinne. Vad händer när riskkapitalisterna plötsligt vill marknadsanpassa hyrorna och de chockhöjs för lokaler som kommunen (vi) är beroende av? Inse kära medborgare i Nybro att vårt ”nya” kommunalråd Lund är lika blå som det andra kommunalrådet Lilja. Att sälja ut kommunal egendom är ytterst korkat, framför allt för att kommunen förlorar kreditvärdighet när den behöver låna pengar, vilket den kommer att behöva göra om inte borgarnas svångsremspolitik avskaffas.

Vi i kommunistiska partiet motsätter oss kraftfullt utförsäljningen av våra gemensamma egendomar med hänvisning att vissa instanser, främst allmännyttan, bör tillhöra folket, oavsett om det är i Nybro, Kalmar eller nån annan kommun.

Jocke Nyström (K)
Johan Karlsson (K)
Gunnar Axelsson (K)
Marcus Syrjälä (K)
Erika Berggren (K)