Alla fredsvänner till Karlskrona!

2013-09-04

Publicerad i Barometern 6 sept. Refuserad av Östran.

Fredsvänner i Kalmar län!
En krigsmakt står vid vår dörrtröskel. Som om det inte vore nog med att vi denna vecka har besök av krigsförbrytaren och massmördaren Barack Obama, så har han även i sitt släptåg med sig krigsalliansen Nato för att göra om Östersjön till en fiktiv krigszon med Karlskrona som bas.

Fredrik Reinfeldts öppna flirtande med Obama och Nato är förödande för det lilla vi har kvar av Sveriges alliansfrihet. ”Ett uttryck för en genuint god relation” twittrar vår folkmordsminister Carl Bildt, vilket han tyvärr har rätt i. För aldrig har Sverige varit så nära allierat med en imperialistisk militärmakt som idag. Regeringen försöker föra in Sverige via bakvägen in i ett Nato-medlemskap. Sverige har ju som bekant redan gjort drängtjänst hos Nato vid tidigare tillfällen. Som bidragandet av svenska soldater till Afghanistan och Jas-planen som märkte ut bombmål i Libyen.

Ett medlemskap i Nato är raka motsatsen till att verka för fred och stabilitet i vår del av världen, särskilt nu när USA står på randen till bombkrig mot Syrien. Därför uppmanar vi alla fredsvänner och anti-imperialister att vallfärda ner till Karlskrona den 7 sep för att protestera mot USA:s krigspolitik, mot krigsalliansen Nato och sist men inte minst mot Sveriges aktiva deltagande i USA:s och Natos krig och provokationer.

Johan Karlsson, Kommunistiska partiet Kalmar/Nybro