Det finns visst pengar till Transtorpsskolan!

2013-04-02

Publicerad i Barometern och Nybro tidning 4 april.

Senaste kommunfullmäktige i Nybro var en tragisk kväll. Ännu en gång fick Nybros befolkning och föräldrarna i Treff se sig totalt överkörda av vårt politiska styre, som med det falska argumentet att det inte finns tillräckligt med pengar för att driva alla de kommunala skolorna, beslutade att lägga ner Transtorpskolan. I en väldigt likgiltig debatt från politikernas sida som mest handlade om att hålla sig inom borgerlighetens budgetramar och kalkyler så märktes behovet av ett Kommunistiskt parti som med kraft kan försvara arbetares och vanligt folks behov och krav.

Vi kommunister hävdar att det inte finns något som helst hållbart argument för att lägga ner en skola, såvida inte elevunderlaget är för lågt, vilket inte är fallet i Transtorpskolan eller tidigare nedläggningshotade skolor inom kommunen. Vi vägrar ställa upp i en debatt som begränsas av budgetramar eftersom vi vet att det finns pengar till skolorna. Kan Swedbanks ägare plocka ut 35 miljarder i vinst, regeringen köpa in onödiga JAS-plan för minst 90 miljarder och tillåta privata företag att suga ut miljarder ur den offentliga sektorn, så finns det självklart!! pengar till våra skolor!

Extra löjeväckande är det att se Centern och Folkpartiet rösta nej till skolnedläggningen när de på riksdagsnivå har genomfört sänkta kommunala bidrag till kommunerna, vilket leder till att de budgetförslavade socialmoderaterna idag skär ner på så mycket det bara går i kommunen förutom de egna lönerna förstås, som de självklart höjer istället! Men oroa er inte, vi ska påminna Nybros arbetarklass om den omvända Robin Hood politik ni egentligen företräder ända fram till valet 2014 och efter.

Johan Karlsson, Kommunistiska partiet Nybro