Slutreplik till vänsterpartiet

2013-07-23

Publicerad i Östran 24 juli

Ni anklagar oss i svepande ordalag för att inte hålla oss till fakta, utan att ni bemöter eller visar konkret vad ni syftar på. Lite sorgligt, men ett bevis på att vi tyvärr har rätt när vi anklagar er för att i praktiken ha övergett en självständig socialistisk politik och valt att följa det bestående samhällets spelregler.

1. Vår kritik mot er var inte att ni sa nej till Ryan Air utan att nejet inte fick några konsekvenser. Ni sitter med och tar ansvar för beslutet som stöder detta avskyvärda företag.

2. Ni sa att ni accepterade utförsäljningen av vår gemensamma egendom till det privata rikshem för att möjliggöra bostadsbyggande. Samtidigt går en stor del av pengarna till att subventionera Kalmar flyget och en ev ny linje till Berlin. Se ÖS 15 juli. Ryan Air igen, eller?

3. Försöker V sätta en gloria över sina egna huvuden för att de röstade ja till ”bara ynka” 85% av riksdagsarvodet? Det förändrar inte faktumet att exempelvis Bertil Dahl tjänar dubbelt så mycket som ett vårdbiträde och Johnny Petterssons politikerpension på 32 483 kr/mån bemödar V inte ens kommentera.

4. Ni samarbetar med Centern, Sveriges idag mest arbetarfientliga parti som dragit undan den ena miljarden efter den andra från kommunernas verksamhet för att finansiera stora skattesänkningar åt de som tjänar mest.

Några personangrepp finner vi heller inte i vårt svar. Efter så många år inom politiken förutsätter vi att ni kan skilja på personangrepp och politisk kritik. Men vi antar att det är ännu ett av era debattknep för att slippa besvara just sakfrågorna, som så många gånger förr.
Ni säger att V riktar kraften mot högerpolitiken, men själva anledningen till att högern är på sån frammarsch idag är just för att det saknas ett starkt vänsteralternativ.
Nu avslutar vi debatten för vår del och fortsätter att bekämpa borgarklassens arbetarföraktande politik, samtidigt som vi ser det som vår plikt att avslöja varje steg den sk vänstern tar höger ut eftersom det försvagar den gemensamma kampen mot huvudfienden; borgarklassen och dess allierade.

Johan Karlsson, (K)
Anton Rydqvist (K)
Viktor Amper (K)