Nej till utförsäljningar!

2014-01-23

Publicerad i Östran 25 jan och Nybro tidning 30 jan

Så kan vi åter igen se effekten av det socialmoderata samarbetet i Nybro kommun. Det är inte svårt att se vem som hämtar inspiration från vem i det här samarbetet nu när sossarna plagierar moderaternas utförsäljningspolitik och ska sälja ut NBAB:s allmännyttiga hyresrätter samt kommunens fastigheter. Det som sossarna sysslar med i Nybro är inget unikt för det s k ”arbetarpartiet”. Vänd blickarna mot skräckexemplet Stockholm där över 40 000 allmännyttiga lägenheter sålts ut sen 2007 för att sedan omvandlas till bostadsrätter. Detta i vissa sossestyrda kommuner. Olof Palme vänder sig i graven!

Det är ju för väl att vissa partier idag i Nybro vänder sig mot utförsäljningen som hägrar även om vissa protester är rena röstfisket. KD och Centern (som dock vill sälja fastigheterna) är ena riktiga dödgrävare av den kommunala ekonomin och står skyldiga till att ha dragit undan den ena miljarden efter den andra från kommunernas verksamhet för att finansiera stora skattesänkningar åt de som tjänar mest. Hade de kommunala bidragen lämnats ifred från borgarnas åtstramningspolitik hade kanske frågan om utförsäljningarna inte ens existerat idag.Vi tycker däremot det är trevligt att se Vänsterpartiet sluta upp i motståndet. Vi tvivlar bara lite på trovärdigheten i deras protester efter att ha sett hur V i Kalmar sålt ut allmännyttiga äldreboenden och lägenheter till Rikshem utan en protest från kamraterna i Nybro. Jobbar de efter samma partiprogram?

Vi kommunister, som enda parti i Nybro, uppmärksammade de planerade utförsäljningarna redan för över 2 år sedan och då som nu motsätter vi oss kraftigt dem då de kommer att leda till ökade kostnader, minskat demokratiskt inflytande och att kommunen förlorar kreditvärdighet och en stabil, långsiktig inkomst. I en tid där pengarna till kommunerna stryps borde långsiktighet skrivas stort och inte kortsiktiga pengar prioriteras!

Vi har ingen naiv tro om att politikerna ska kunna stoppa detta förslag, nej, det kan bara de folkliga protesterna göra. Vi sitter med facit i hand; de folkliga protesterna räddade Nybro torg från att bli en bilparkering och vi är glada att se att Nybrofolket åter igen engagerar sig mot ett odemokratiskt framlagt förslag. Upp till kamp, Nybro!

Johan Karlsson, Kommunistiska partiet Nybro
Jocke Nyström, Kommunistiska partiet Nybro
Markus Syrjälä, Kommunistiska partiet Nybro
Willie Klaja, Kommunistiska partiet Nybro
Erika Berggren, Kommunistiska partiet Nybro