Replik om Israel

2014-07-17

Stefan Sturesson använder sig i sitt försvar av terrorstaten Israel av alla de grepp som brukar känneteckna en Israelvän. Det gamla antisemitkortet finns i vanlig ordning med så fort nån protesterar mot Israel eller ens väcker kritisk frågeställning mot den folkrättsvidriga ockupationen. Då är man judehatare. Det finns faktiskt även judar världen över som protesterar mot de vidriga förbrytelserna mot det Palestinska folket, men även de är säkert antisemiter genom någon ekvation bara Stefan och hans läger kan koka ihop bakom de sionistiska foliehattarna.

Israel har allt det som kännetecknar en apartheidstat; man har skilda lagar för olika grupper av invånare. Man har en regering vars ministrar öppet förespråkar etnisk resning. Man bryter mot alla internationella lagar och regler, trampar de mänskliga rättigheterna i gruset och drar sig inte för att använda det mest bestialiska våld mot oskyldiga barn, kvinnor och män. Hur många gånger har vi inte sett Palestinska småbarn med kulhål genom huvudet och sett andra barn arresteras och fängslas av Israelisk militär utan någon rättegång? Och ändå har Stefan magen att påstå att det är det ockuperade Palestina som är en apartheidstat!

Det måste också i sammanhanget påpekas att att den israeliska regeringen under ledning av Benjamin Netanyahu har sina närmaste vänner bland de högerextrema neofascistiska partier som tog rejäla kliv framåt i vårens EU-val. Delegationer från den bruna högerytterkanten har vid upprepade tillfällen åkt på delegationsresor till Netanyahus Israel och i Sverige har SD tagit över rollen som de största försvararna av Israel i riksdagen.

Vi måste också säga att det är ytterst löjeväckande att du nämner ISIS etablering på Gazaremsan som anledning till att Israel måste försvara sig. Edward Snowden läckte nämligen dokument nyligen som bekräftar att ledaren för terrororganisationen ISIS, Abu Bakr Al-Bagdadi, har genomgått en intensiv militärträning under ett helt år hos den sionistiska underrättelsetjänsten Mossad. ISIS och Israel verkar ha fler gemensamma intressen eftersom de bådar skickar raketer mot Syrien också. Så ingen anledning att oroas Stefan, ISIS och Israel kommer så bra överrens så. Det blir så när man företräder samma typ av politik.

Johan Karlsson, Anton Rydqvist
Kommunistiska partiet Kalmar/Nybro