Replik till Hans Dahlström (s)

2014-03-01

Publicerad i Barometern

Replik till Hans Dahlström, Barometern 28/2.

Ska börja med att reda ut ett litet missförstånd från din sida, Hans. I artikeln ”Blankt nej till protestlista” i Östran 26/2 uttalar jag mig om att under senaste dörrknackningen med listan på Dr Sandbergs gata och i Madesjö mötte jag endast 2 personer som inte ville skriva på. Självklart inte 2 personer sen utförsäljningen uppdagades, som du på något vis kokat ihop.

Om du finner det som ett så stort hot att jag samlar protestnamn under kommunfullmäktigemötena får du väl helt enkelt göra lite förändringar i kommunfullmäktiges arbetsordning. Det hade ni ju inga problem med efter att torgparkeringsförslaget drogs tillbaka, då ni skrev om reglerna för frågestunden, vilket med nuvarande skrivning ger er rätten att dra in den när helst ni känner för. ”Manipulationer med yttrandefriheten” sa du visst, Hans...

Du skriver att man kunnat följa utförsäljningsprocessen på kommunens hemsida. Jo, två otydliga inlägg fanns att läsa fram till kf-mötet i januari. Resten av informationen fick folk ta del av i lokaltidningarna. Är det vad ni socialdemokrater anser vara ”insyn för allmänheten”? Skrämmande. Och att du påstår att ni sossar inte tagit nån ställning till utförsäljningen är rent hyckleri. I januari röstade ni enhälligt för fortsatt utförsäljningsprocess. Låt mig förtydliga; hade ni inte haft för avsikt att sälja ut, hade utredningen aldrig sett dagens ljus från första början.

I insändaren tar du upp Nordkorea, Östtyskland mfl, vad det nu i hela friden har med utförsäljningen av NBAB att göra?? Det brukar i regel vara högerpartier som tar till denna sortens grepp när argumenten i sakfrågan börjar tryta, men man blir som man umgås antar jag, Hans. Vill du diskutera utrikespolitik och demokrati så gör vi gärna det i insändare vid sidan om debatten om utförsäljningen, men då ska vi även diskutera ekonomisk demokrati. Inte minst med tanke på hur tydligt du i ditt försvar av miljonerna till Royal design visar att Nybro kommun är en marknadsdiktatur som låter företagen styra och ställa hur samhällets pengar ska fördelas, när de istället borde fördelas efter folkets behov av en välfärd med kvalitet. Därför förespråkar vi kommunister arbetarmakt istället för marknadsdiktatur.

Vill du diskutera era planer kring utförsäljning av bostäder och allmännyttiga lokaler så står jag gärna till tjänst. Välj tid och plats! Ett förslag: Torget, kl 11 den 23 mars. Då har Kommunistiska partiet torgmöte och kan hålla med högtalare och mikrofon. Vågar du debattera sakfrågan med mig?

Johan Karlsson, Kommunistiska partiet