Utförsäljning trots protester

2014-07-16

Måndagen 7 juli klubbades utförsäljningen av NBAB igenom på ett till gränsen fullsatt kommunfullmäktigemöte. Trots ett stort folkligt motstånd valde Socialdemokraterna och Moderaterna med hjälp av svansarna MP och SPI-Välfärden att åter igen lägga dövörat till allt som heter protester och fortsätta utöva sin marknadsdiktatur i Nybro kommun. Vi kommunister tycker det är dags att börja kalla dessa partier för vad egentligen är; Socialmoderaterna, Miljöliberalerna och SPI-Nedrustningen!

Den som placerade sig nr 1 på listan över politiker främjade från folket måste ändå vara John Green (MP) när han påstod inför åhörarna att det inte funnits något motstånd mot utförsäljningen bland allmänheten. Hur John har undgått en manifestation med runt 200 deltagare och en protestlista med över 1000 namnunderskrifter är minst sagt häpnadsväckande! Så blir det väl när väljer att föra politik från parlament och kontor istället för att vara ute och engagera sig bland allmänheten, det som är politik för oss kommunister!

Det enda partiet som folkets protester faktiskt lyckades påverka var Folkpartiet som dock inte hycklade med sina avsikter. ”Man kan inte gå från socialism till kapitalism så snabbt. Det måste ske stegvis.” konstaterade Ronja Ismail (fp). Allmännyttan ska säljas ut till slut meddelar Fp, bara inte så fort!

Utförsäljningsfrågan fick ett bittert slut, men det finns ljusa sidor att blicka tillbaka på. Nybroborna har organiserat sig mot en ideologiskt laddad fråga, på ett sätt vi inte sett på länge i Nybro och trots det ideologiska har motståndet lockat folk från både vänster och högerläger, vilket visar på att det finns en grundläggande avsky hos folket mot privatiseringar.

Kommunistiska partiet Nybro kan med glädje se att det tänts en gnista av kampvilja hos folket i Nybro de senaste 2 åren och denna utförsäljning kommer att glömmas sent, vilket är bra. Detta är nog bara startskottet på en utförsäljningsvåg som komma skall. Kommunistiska partiet skall då åter igen stå beredda att organisera folket i försvar av allmännyttan. Det har ni vårt ord på. Tack alla ni som engagerat er mot utförsäljningen!

Johan Karlsson, Erika Berggren, Jocke Nyström
Kommunistiska partiet