Om kommunisterna

Kommunistiska partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Ett samhälle där ingen tillåts att berika sig på någon annan. Vi vill störta kapitalets diktatur och istället bygga en socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet har makten, och där demokratin gäller även i ekonomin och på arbetsplatserna. Vi vill ha socialism.

Vi står på arbetarklassens sida i alla frågor, stora som små. Vi försöker ständigt synliggöra arbetarklassen och lyfta klassperspektivet i politiken. Vårt mål är att organisera arbetarklassen och närstående grupper för att tillsammans sätta stopp för kapitalismens utsugning, miljöförstöring och krig, och istället bygga det socialistiska samhället.

I Kalmar och Nybro startade vi upp under våren 2011. Kom med och hjälp till att bygga upp vår lokalavdelning!

Kommunistiska partiet har organisationer och medlemmar över hela landet. Kontaktadresser, partiprogram med mera hittar du på vår centrala webbplats, www.kommunisterna.org.

Vill du stödja Kommunistiska Partiet ekonomiskt? Vi har bara våra egna krafter att lita på – kom med ditt bidrag! Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små! Bankgiro 882-7222.