Intressant om Palestina

2012-09-13
Monzer El-Sabini på möte i Nybro
Monzer El-Sabini på möte i Nybro

Ett 30-tal personer besökte kommunisternas öppna möten om Palestina. Vi hade bjudit in Monzer El-Sabini, mångårig palestinaaktivist från Göteborg. Monzer är född och uppvuxen i palestinska flyktingläger i Libanon, och arbetar sedan 90-talet som koordinator för Emmaus Björkås program i Palestina och Libanon. Han kunde därför utifrån en stor kunskap och även personlig kännedom berätta om utvecklingen i Palestina och om situationen såväl för de palestinska flyktingarna som för de som bor kvar under den israeliska ockupationen.

Föredraget och frågestunden uppskattades och visade på ett stort intresse för Palestinafrågan. Flera av besökarna var även intresserade av vidare kontakt med Kommunistiska partiet.