Arbete mot kapital

2012-02-05

Publicerad i Östran 8 feb. Refuserad av Barometern.

När Reinfeld förra veckan, med godkännande av S. åkte till Bryssel för att bakvägen föra in Sverige i eurosamarbetet fick han militär eskort till möteslokalen, eftersom en generalstrejk mot eurupolitiken lamslog Bryssel. Samtidigt i Rom kallade fackföreningarna ut 100 000-tals arbetare på gatorna för att protestera mot att de får stå för kostnaderna för att bankerna skall kunna fortsätta att skära guld med täljknivar samtidigt som överklassen berikar sig. Av samma anledning kämpar arbetarklassen i Grekland med strejker och fabriksockupationer mot den grekiska överklassen som i samarbete tyskt bankkapital vill vältra över krisens kostnader på den grekiske arbetaren.

Samtidigt säger Reinfeldt med stöd av den nye ”arbetarledaren” Lövén att vi skall vara solidariska med Europa och låna ut 100-tals miljarder för att rädda de europeiska banksystemet. Lån som har som villkor att gemensam egendom reas bort till hugade kapitalister, samtidigt som arbetare ställs på bar backe och allt som som har minsta antydning av välfärd offras på kapitalets slaktbänk. Allt detta medan den europeiska överklassen sitter i orubbat bo!

Därför säger Kommunistiska Partiet: Nej till europakten! Men också för att visa solidaritet med de arbetare som i miljontals kämpar mot europaktens politik över hela Europa. Arbetarsolidariteten kräver ett nej till europakten. Istället krävs en arbetarpakt över gränserna, mot EU och euro, mot en kapitalism som går fram som en bärsärk över jobb, välfärd och arbetarrättigheter. Svårare än så är det inte. Överklassen har redan förstått det, nu är det vår tur att svara med samma språk men på våra villkor:
Klass mot klass - arbete mot kapital!

Gunnar Axelsson, Kommunistiska Partiet Nybro/Kalmar