Svanström & Lilja struntar i folkets vilja

2014-07-08

Igår kväll röstade moderaterna, sossarna, SPI och miljöpartiet för det privatiseringspaket som diskuterats under våren. En stor mängd bostäder och kommunala fastigheter ska säljas ut till Sveafastigheter.

Utförsäljningen är ett direkt resultat av den socialmoderata regimen i kommunen, som kört över folkviljan och på ett arrogant sätt drivit igenom det odemokratiska och ekonomiskt korkade beslutet. Centerpartiet och Kristdemokraterna har försökt profilera sig som oppositionspartier, men har egentligen mest haft synpunkter på det begärda priset och den exakta utformningen av fastighetspaketet. De enda partier som varit helhjärtade motståndare under våren är Kommunistiska partiet och Vänsterpartiet.

Vi citerar också en direktrapport från gårdagens fullmäktigemöte, från Facebookgruppen "Stoppa utförsäljningen i Nybro kommun":

"Ikväll efter en mycket lång debatt i kommunfullmäktige klubbas utförsäljningen igenom.
Plenisalen var nästan fullsatt av åhörare som hade slutit upp för att iaktta debatten med arga blickar.
När Anders Svensson gjorde entré vid talarstolen vände han sig direkt till kommunfullmäktigeordförande och ställde frågan varför det inte fanns med någon "allmänhetens frågestund" på kvällens dagordning varpå han svarade:
"Vi har ändrat i skrivelsen så att vi kan ställa in den och vi har inte gjort det under hela året så vi tyckte det var på tiden idag"
En folkföraktande replik som framkallade spontana burop från hela åhörarsektionen varpå ordförande hotade med "om ni inte tystar er själva kommer vi att vidta åtgärder!"
En annan intressant iakttagelse var att miljöpartiets John Green påstod att det inte fanns nåt folkligt motstånd i denna fråga, utan att det bara är vissa kommunpolitiker som bedriver det.
En piss i ansiktet på alla oss utförsäljningsmotståndare!
Man måste verkligen förundras över att i dagsläget socialdemokraterna visar sig vara mer höger än folkpartiet och centern, när man i total enighet med moderaterna, SPI och MP röstade igenom detta arbetarfientliga förslag.
Men har man valt marknadsdiktaturens väg finns inget utrymme till att ta hänsyn till folkets åsikter..."