Mygel på Balder - vi kräver de ansvarigas avgång

Uttalande med anledning av dagens avslöjande i lokaltidningen

2014-09-10

Kommunistiska partiet kräver kommundirektör Jan Lagerqvists avgång, men vi kräver också att kommunalråden tar sitt politiska ansvar och avgår. Det vore naivt att tro att kommundirektören agerat utan direktiv från den politiska ledningen. Tidigare kommunalrådet Markus Lund (s) har redan avgått av annat skäl. Därför säger vi: avgå, Peter Lilja (m). Och avgå, Mikael Svanström (s), om du har haft minsta insyn i dessa turer. Ett sådant här beteende stärker bara politikerföraktet och hotar demokratin. En utredning får gärna visa vilka som mer haft insyn i den odemokratiska hanteringen av ärendet, utan att slå larm.

Skandalen visar också på ett omfattande hemlighetsmakeri och en mygelkultur som tycks sitta i kommunhuset Balders väggar. Det är tydligt att det behövs en "whistle blower" i kommunfullmäktige, som står fri från det politiska myglet. Kommunistiska partiet hoppas förstås att vi kan få det förtroendet.

Kommunistiska partiet, Nybro
2014-09-10

Läs om avslöjandet i Barometern.