Hyckleri och ynkligt, folkpartiet!

2014-10-15

I söndags skulle Kommunistiska partiets medlemmar deltagit i en manifestation mot IS i Kalmar. Avdelningens ordförande Johan Karlsson hade fått besked av arrangerande Kurdiska kulturföreningen att han skulle få hålla appelltal bland många andra. Strax före manifestationen meddelades dock att vårt tal inte fick hållas, och att politiska partier inte fick tala eller medverka med politiska symboler. Trots det står krigsvurmaren Björn Brändewall (FP) i sin partijacka på manifestationen och försöker vinna politiska poäng åt folkpartiet och på facebookevenemanget sitter han och skriver om solidaritet med civila som utsätts för folkmord. Vilket hyckleri. Folkpartiet har stött de imperialistiska krigen mot Libyen, Irak och Afghanistan med hundratusentals civila dödsoffer och flyktingar som följd. Krig som skapar grogrund för fundamentalister som IS. Nu hetsar de likadant mot Syrien, som är den största motståndaren mot IS. När IS endast riktade sina vapen mot den syriska staten och den syriska civilbefolkningen beväpnades de av väst och kallades "rebeller". När de började hota oljeintressen stämmer plötsligt väst in i det som den syriska regeringen har sagt i tre år - IS är terrorister.

Läs Johan Karlssons tal, som censurerades av styrelsen i Kurdiska kulturföreningen (där folkpartistiska Ronja Ismail sitter):
Islamiska Staten fortsätter sitt terrortåg genom Syrien. Massavrättningar, halshuggningar och andra former av bestialiska förbrytelser fortsätter i spåren av den aska som IS lämnar efter sig.
Idag står Kobane på tur. Ain al-arab, på kurdiska kallat Kobane, är under attack av IS. Hundratusentals har drivits på flykt från området, från terrorn som IS för med sig.
Världssamfundet har sedan länge fördömt IS brutalitet, men har genom detta frångått sitt egna ansvar inför IS framgångar.

För inte alls länge sedan så var terroristerna som idag slåss för IS, några som USA, EU och svenska staten kallade för allierade. För inte alls länge sedan så försedde västerländska stater just samma terrorister med vapen och militärutrustning.
Då kallades de kort och gott för frihetskämpar. Demokratins förkämpe. Idag kallas de för monster. Visst är hyckleriet påtagligt.
Denna imperialistfåra av stater som USA, Storbritannien och stater inom EU är högst påtagliga i sitt hyckleri. I ena stunden förser man dessa grupper med vapen, i nästa sekund bombar man dem.

Skenhelighet och hyckleri är namnen. Nu utger sig samma länder som försett dessa terrorister med vapen för frälsare. Först bomba dem Irak, nu bombar de Syrien. Anmärkningsvärt är att nämna hur media framställt det:
När USA bombade Raqqa, IS starkaste näste, så hyllade man det i media. När Assad-regeringen bombade Raqqa, så skrevs det endast om civila offer.
Det är komiskt, skulle jag vilja hävda.

Dessa länder som nu utger sig för att vara humanismens förkämpar, USA koalitionen, en imperialism med mänskligt ansikte, bombar som sagt i denna stund norra delar av Syrien. Man talar om stackars offer för IS terror. Faktum är att USA faktiskt inte bryr sig om offer för IS terror. Om de verkligen vände sig i avsky för alla orättvisor i världen, borde inte Saudiarabien, gulf-staterna och andra diktaturer blivit invaderade vid det här laget? Nej, fakta kvarstår. USA bryr sig inte om kurderna så länge det inte ligger i deras imperialistiska intresse. Och Kobane är inget undantag. Lyssna bara på Admiral John Kirby från Pentagon. Han säger att Kobane inte är av intresse för USA. Varken ekonomiskt, militärt eller politiskt. Det finns alltså ingen anledning för USA imperialismen att agera. Det är bara att se på vilken lång tid det tagit för de att agera i frågan. USA agerar endast utifrån sina egna intressen. Därför bomba de först i Irak och sket i IS i Syrien. Låt gå för att försvaga Assad regimen och dess militär, men rör fan inte våra oljefält, säger imperialisterna i kör.

Det bör även nämnas här Turkiets roll i IS framgång. Ingen stat som är så lierat med USA imperialismen som Turkiet har hjälpt IS så mycket. Turkiet är medlem i NATO men trots det har man låtit IS terrorister korsa sina gränser för att kunna förflytta sig. Kobane är även värt att nämna igen. Syriens minister för nationell försoning, Ali Haidar, blev intervjuad av den irakkurdiska tidningen Rudow i slutet av september. Han nämner att anledningen till varför Assad regimen inte kan slå tillbaka anfallet mot Kobane av IS heter Turkiet. Tidigare när man flugit med stridsplan för nära turkiska gränsen så har Turkiet skjutit ner Syriens plan. IS terroristerna låter man dörrarna stå öppna för, men tvärstänger för de som vill rädda kurderna. Egentligen är det inte så konstigt. Turkiet har ju sina intressen i att försvaga den kurdiska kampen.

Det är en sådan infallsvinkel man måste ha när man analyserar USA:s agerande internationellt. Idag utger de sig för att vara kurdernas vän, imorgon kan de vara fienden. Imperialismen har inga eviga vänner, endast eviga intressen.

Med detta sagt vill jag varna för alla lovord amerikanska, europeiska och framförallt svenska politiker lovar Kurdiska folket. Detta är vargar i fårakläder. Det är bara att kolla USA agerande i Mellanöstern och Nordafrika tidigare. Först var de Saddam Husseins vän, sedan avsatte de han. De var vän med Gaddafi, men sedan bomba de hans hem och lät islamister mörda honom och våldföra sig på hans lik. Nu är både Irak och Libyen uppstyckade länder. Detta är allt Imperialismen har att erbjuda er! Förstörelse och eviga vinstintressen för multinationella företag.

Vi kommunister känner stark solidaritet till det kurdiska folket som idag möter stora motgångar. Förtryck i flera länder, en terroristorganisation som massakrerar ert folk och en imperialistmakt som vill utnyttja er kamp för sina intressen. Vi kommunister placerar oss inte bland de grupper av medelklass filantroper som fördömer våld i allmänhet. Vi nedvärderar inte er kamp till att vara en försvarslös folkgrupp som behöver hjälp utifrån. Kurder har alltid haft en kämpaglöd. Det är bara att kolla på alla frihetsgrupper som burit kurdiska namn och slagit mot sina förtryckare och satt sina spår i historien. Var stolta för det. Låt inte dessa svikare i etablissemanget förringa er historia!

Med det sagt vill jag bara säga att vi kommunister är med er i er kamp mot era förtryckare, IS terror och USA imperialismens falskhet!
Kampen fortsätter!