Förstamajtåg i regn och rusk

Förstamajtåget på väg ned från Kungshall
Förstamajtåget på väg ned från Kungshall
2015-05-03
Erika Ström talar
Erika Ström talar
Johan Karlsson talar
Johan Karlsson talar
Del av demonstrationståget
Del av demonstrationståget

I regn och rusk tågade Nybros enda förstamajtåg ned från Kungshall till torget. Närmare trettio deltagare innebar en ökning jämfört med 2014, medan det efterföljande torgmötet samlade något färre än i fjol. På mötet talade Erika Ström om 1 maj ur ett historiskt perspektiv, om en kämpande arbetarklass och om vikten av att organisera sig idag. Efter Erika spelade Jocke Nyström (känd från Rotblöta) Gudibrallans Sosse. Johan Karlsson höll ett avslutande tal om högerstyret i Nybro och uppmanade kommuninvånarna att följa kulturskoleelevernas exempel och protestera mot nedskärningarna.