EU-skeppet sjunker – dags att hoppa av

2016-10-30

Publicerad 31 oktober 2016 i Östran.

Förra året betalade Sverige 44,2 miljarder kronor för det tveksamma privilegiet att få vara med i EU. 9,7 miljarder fick vi tillbaka.

Alltså en förlust för Sverige på 34,5 miljarder kronor som förvaltas av storfinansens springpojkar, den korrupta Brysseladministrationen, utan att svenska arbetare har vare sig insyn eller möjlighet att påverka. Och detta när vi nu uppenbarligen inte har råd att se till så att funktionshindrade och sjuka kan få den assistans de behöver för att kunna leva ett gott liv. Låter det vettigt?

Nej, dags att bryta med kapitalisternas intressen - alltså vinstintressen - och stå upp för våra, arbetarklassens intressen.

Dags att stå upp för solidaritet inom och med arbetarklassen. Tillsammans kan vi sätta stopp för kapitalets utsugning, lönedumpning och orättfärdiga vinstuttag ur verksamheter som borde vara och på nytt skall bli för de som arbetar inom eller behöver dessa verksamheter.

Enkelt uttryckt: Skall våra skattepengar finansiera lyxluncher och representation i Bryssel eller mormors mat på äldreboendet?

Kommunisterna är det enda politiska parti som inte vänder kappan efter vinden och byter åsikt för en plats i Rosenbad, det enda politiska parti som håller kursen oavsett hur hårt eller från vilket håll det blåser. Som obetingat står fast vid vårt gamla motto: Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov.

Kommunisterna är nu det enda politiska parti som klart säger nej och vill att Sverige lämnar EU.

Vi får inget gratis, endast genom kamp och sammanhållning kan vi nå vårt mål.

Slut upp! Kan britterna så kan vi.

Dags för Swexit - Sverige ut ur EU!

Erika Ström, Orrefors
Anton Rydqvist, Kalmar
Joakim Nyström, Nybro
Johan Karlsson, Nybro
Kommunistiska Partiet Kalmar-Nybro