Märklig Syrienrapportering i TV-nyheterna

2016-10-16

Publicerad 18 oktober 2016 i Östran

Märkligt... Rapport berättar om det förestående anfallet mot Mosul där man förväntar sig att IS ska använda sig av de civila som mänskliga sköldar...

Konstigt att de tongångarna inte hörs om östra Aleppo där civila använts som sköldar i flera år av terrorgrupperna. Regeringen har lovat terroristerna fri lejd och även uppmanat dem att släppa ut de civila. De vägrar.

Inte ett ljud om detta på Rapport. Där handlar det bara om att armén (värnpliktsarmén), bestående av människor som ska bo kvar och arbeta i Syrien efter kriget, urskiljningslöst bombar i princip bara civila och sjukhus. Alltså inte riktar in sig på dessa utländska terrorister som håller civila som gisslan och som troligen bara kommer att åka på avlönad ”jihad” någon annanstans efter detta krig. Till Jemen kanske? Där Saudiarabien understödda av USA nu bombar civila för fulla muggar.

Pierre Stjernfeldt, Kommunistiska partiet