Valfusk i Nybro

2018-09-04

Kommunistiska partiets förstanamn på valsedeln i Nybro, Johan Karlsson, anmäler Nybro kommun för brott mot vallagen. Detta då kommunens valansvarige nekat Kommunistiska partiet rätten att lämna in valsedlar till den ambulerande röstmottagningen. Detta trots vallagens bestämmelser om rätten att lämna in valsedlar till röstningslokaler, och vallagens paragraf om att även vid "ambulerande röstmottagning" gäller "bestämmelserna om röstmottagning i röstningslokal".
- Först försökte de förbjuda oss från att hyra kommunens lokaler. Sen vägrade de debattera med oss offentligt på Nybro torg. Och nu vägrar de att ta emot våra valsedlar till förtidsröstningen, säger Johan Karlsson i en kommentar.
- Vi anser att det är en sorts valfusk. Nybro bryter mot vallagen.

Läs mer i lokala medier: