Röd front - mot marknadsdiktatur - för arbetarpolitik och folkmakt!

2011-11-22

Refuserad av Östran.

Det har varit extra intressant att läsa ÖS de senaste dagarna. I fredags hade vänsterns förre ordförande i Emmaboda, tillika känd och orädd talesman för människor som drabbats av det sociala skyddsnätets uppluckring, Mikael Nilsson, en utmärkt insändare om resultatet av högerpolitiken. Det bästa i insändaren är när han skriver att det är först när vi som drabbas av högerpolitiken går tillsammans och organiserar oss för att ta kamp,som vi kan få tillstånd en förändring. Och bäst av allt; detta måste vara en organiserad kamp för socialism! Tack Mikael för de orden. Tyvärr är Mikaels slutsatser inte typiska för den politik som V-ledningen nationellt för. De gör istället allt för att få vara en del av regeringsunderlaget åt S, något som V de facto varit ända sedan EU inträdet. Tyvärr finns det starka krafter inom V som vill skrota kravet på utträde ur EU för att öka möjligheterna till samarbeta med S-ledningen.. När vi varje helg säljer Proletären ute på stan möter vi vänsterpartister som är förtvivlade över vad som händer med partiet.

I lördagens ledare i ÖS skrev Jan G Andersson ” Att försöka göra Carema-affären till en fråga om privatägda eller offentligt ägda äldreboenden är ett försök att blanda bort korten”. Tvärtom J G A! Den senaste ”affären” är bara toppen på isberget som visar hur avregleringspolitiken drabbar folkflertalet och gynnar överklassen.

J G A har vanligtvis en vass penna när han formulerar sina läsvärda ledare mot regeringens högerpolitik. Men tyvärr blir dessa ledare bara ett vänsteralibi för den socialdemokratiska, nyliberalt anstrukna, politiken som fullt ut har förts sedan EU inträdet. Självklart har vi inga illusioner om att JGA skulle ha ett uns till övers åt oss kommunister ,tvärt om. Vi är bara tacksamma för att skiljelinjerna blir tydliga. Däremot vet vi att det finns många frustrerade socialdemokrater som vill se en radikalt annorlunda politik ,fri från den EU lagstiftade nyliberalismens.

I måndagens ÖS kunde vi läsa en insändare av Bertil Sundberg som sätter de ord på pränt som vi hört från så många socialdemokrater, som till skillnad från överskiktet inom S, inte har egen vinning av dagens överklasspolitik, utan drabba av den. Tyvärr kan vi inte dela Bertils syn på att det går att vrida klockan tillbaka till en tid då reformismen tillfälligt fungerade. Vi högaktar dock Bertil och hans meningsfränder som vill en förändring och så klart ser orsakerna till dagens högerpolitik.

Vi i Kommunistiska Partiet är beredda att samarbeta med alla som i grunden vill bekämpa den överklasspolitik som förs idag. Det är först när de människor som drabbas, eller riskerar att drabbas skriver insändare, demonstrerar på gator och torg och organiserar sig som vi kan försvara oss mot försämringar och gå vidare tillsammans för att skapa ett samhälle som bygger på gemenskap och solidaritet mot individualism och girighet.

Gunnar Axelsson (K) Nybro/Kalmar