Sluta sparka nedåt!

2011-11-25

Refuserad av Barometern och Östran

I en lokaltidning härom veckan läste jag en artikel om en asylsökande 20-årig kvinna som fått rätt till bidrag för vinterkläder efter en överklagan då hon först blivit nekad detta av migrationsverket. Jag glädjs åt denna kvinna med familj som slipper frysa denna vinter, men blir förbannad när jag sedan läser en kommentar till artikeln skriven av signaturen "BEG-G".
Jag citerar:
"När det gäller asylsökande då finns det möjligheter till alla möjliga bidrag. När våra gamla och sjuka söker bidrag då är det inte alltid så lätt, de får minsann strida för varje krona. Varför ska det hela tiden vara gräddfil för asylsökande? Är det att undra på om främlingsfientligheten ökar i landet."

Nä, det är verkligen inte att undra på att främlingsfientligheten i Sverige ökar när så många liksom dig inte tänker längre än näsan räcker.
Mitt råd till dig, och alla andra för den delen, är att sluta sparka ner på invandrare och börja sparka uppåt mot direktörer, kapitalister och överklasspolitiker som erhåller avgångsvederlag och bonusar på miljontals kronor när dom exempelvis misskött sig och blir avskedade.
Där har ni de riktiga fuskarna!
Höj rösten mot regeringen som börjat sälja ut vårt land till utländska aktörer genom privatiseringar inom exempelvis äldreomsorgen och apoteksbranschen. Äldrevårdsbolaget Carema känner ni säkerligen redan till. Ett bolag som har en avkastning på det egna kapitalet på mer än otroliga 33%. Pengar som försvinner oskattade rakt ut i skatteparadisen Jersey eller Luxemburg.
Vi ska inte heller glömma att de privata apoteken också bidrar till detta tjuvaktiga beteende då de tillsammans årligen för ut 10 miljarder kr ur landet på samma sätt som Carema.
Där, "BEG-G", har du pengar som borde tillfalla de äldre och sjuka!

Vi i kommunistiska partiet motsätter oss all form av rasism och förespråkar ett mångkulturellt samhälle. Vi kämpar för ett samhälle där alla människor, svensk som invandrare, har rätten till ett jobb. Detta kan det kapitalistiska/liberala samhället aldrig uppfylla, arbetslösheten är nödvändig för dess överlevnad. Endast genom socialismen kan vi nå ett samhälle som ser till folkets behov istället för som idag, näringslivets. Svensk som invandrare, slut upp i vår kamp!

Johan Karlsson, Kommunistiska partiet Kalmar/Nybro