Välståndet är ojämlikt fördelat

Replik till Inger Hilmansson

2011-11-01

Publicerad i Östran 3 nov.

Inger Hilmansson (fp) är så ingrodd i det korrumperande förmånstänkandet att hon inte kan förstå vad vi menar, med att folkvalda representanter inte ska få ta ut någon ekonomisk vinning av politiken. Det stärker bara vårt påstående från tidigare, att politikerna lever i en annan värld än de som de ska representera.

Alla som känner till oss eller har tagit sig tid att läsa vårt partiprogram vet att vi starkt kritiserar de gräddfiler och fördelar som gavs åt nomenklaturan i öst. Men det är talande att Inger H inte kommenterar de privata sjukförsäkringar som skapar gräddfiler åt de rika i dagens Sverige – något vi är lika mycket emot.

På samma sätt ser Inger H fortsatt bara till det totala välståndet, men struntar i den ojämlika fördelningen av det. Att som Inger H kalla omfördelning av rikedomarna för att välståndet "förbrukas" är ett uttryck för en obehaglig människosyn och arbetarförakt.

Slutligen. När Nordkorea tas upp vet vi att det är ett tecken på att argumenten tryter hos våra motståndare. Om Nordkorea vet varken vi eller Inger H tillräckligt mycket för att kunna hålla debatten på en rimlig nivå. Men vi ställer oss bakom det koreanska folkets rätt att slippa amerikanska bomber – något de redan har upplevt en gång och står inför konstant hot att göra igen. De raserade samhällena och de många döda och skadade i Irak, Afghanistan och Libyen visar vad som händer när västmakterna tar sig rätten att göra regimbyten i andra länder.

Till de som till skillnad från Inger H vill se ett mänskligt, solidariskt och jämlikt samhälle där arbetare och vanligt folk skördar frukten av sitt gemensamma arbete och ingen tillåts berika sig på någon annans arbete, upprepar vi vår uppmaning: engagera dig tillsammans med oss för socialismen!

Johan K
Pär H
Kommunistiska partiet i Nybro och Kalmar