Allt stöd åt de vårdanställda!

2012-01-20

Publicerad i Nybro Tidning 27 jan. Refuserad av Barometern och Östran.

Ett stort fång rosor åt de anställda inom äldrevården i Nybro och Kalmar. Ni har i veckan visat prov på verkligt civilkurage när ni slagit larm om vanvård/risk för vanvård av de gamla och sönderstressad personal på grund av politikernas nedskärningar, kommande och redan genomförda.

Trots att Ni som befinner er mitt i verkligheten blir anklagade av ansvariga för att ljuga så vågar och orkar ni stå på er. Men Ni ska veta att ute bland arbetare och vanligt folk har Ni ett grundmurat stöd. Det har vi tydligt märkt när vi varje veckoslut står på stan i Nybro och Kalmar och säljer Proletären. Många kommer fram och berättar om hur galet de tycker att samhället har blivit. Tyvärr är många desillusionerade och tror inte att det går att kämpa emot, eller så hoppas de att någon annan ska ställa allt tillrätta igen

Det är då Ni blir som ett ljus i vintermörkret. Anställda som tar saken i egna händer och trotsar rädslan och vågar säga ifrån! Låt oss hoppas att vi får se mer sånt runt om i Sverige. Blir det tillräckligt många som protesterar så går det att förändra den förda politiken. Trots allt snack om ”budgetansvar” och pengabrist.

För visst är det konstigt att ”budgetansvar” och pengabrist talas det bara om när det gäller utgifter som gynnar arbetare och vanligt folk. När det gäller skattesänkningar åt de rika eller höjda politikerarvode åt de som redan tjänar mer än dubbelt så mycket som en kommunalarbetare, ja då är det tystare än i graven från samma politiker.

Vårt parti är än så länge alldeles för litet för att spela någon större roll. Men vi lovar att vi i vår tidning, på våra arbetsplatser, bland våra vänner och i de, ännu fåtal, fullmäktige som vi finns representerade , alltid lyfta fram de som tar strid för ett människovärdigt samhälle där inte vinstintressen och den råa egoismen styr.

Gunnar Axelsson, Kommunistiska Partiet i Nybro/Kalmar